• SOS SOJOWY SHOYU ŁAGODNY BIO 500 ml

SKŁADNIKI Woda, soja*, pszenica*, sól morska, koji* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

30.35
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2-3 dni
Dostępność Duża dostępność
SKŁADNIKI
Woda, soja*, pszenica*, sól morska, koji* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Sos Shoyu charakteryzuje się lekkim alkoholowym posmakiem - jest to wynik fermentacji pszenicy. W związku z tym nadaje się do dłuższego gotowania , najlepiej dodać go pod koniec przygotowania posiłku, aby sos nie utracil charakterystycznego aromatu. Shoyu doskonale komponuje się z piklami , w potrawach z woka, z ryżem, makaronem, sushi, sashimi i duszonymi warzywami.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 254 kJ / 61 kcal
Tłuszcz - 0,10 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 0 g
Węglowodany - 4,90 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 9,60 g
Sól - 14 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt zawiera gluten, soję.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci