
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
Olej migdałowy tłoczony na zimno nieoczyszczony 100ml


Skład Migdał zawiera : 65-70% kwasu oleinowego, 24-26% kwasu linolowego, 3-5 % kwasu palmitynowego, 20 % białka oraz potas, wapń, żelazo, fosfor, magnez oraz witaminy E,PP i z grupy B.
Wpisz swój e-mail |
Dostępność |
Brak towaru
|
Skład Migdał zawiera : 65-70% kwasu oleinowego, 24-26% kwasu linolowego, 3-5 % kwasu palmitynowego, 20 % białka oraz potas, wapń, żelazo, fosfor, magnez oraz witaminy E,PP i z grupy B. Wartość odżywcza |
w 100g | w porcji: 3 łyżeczki (12g) |
% RWS* w porcji
|
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 3700 kJ/ 900 kcal | 444 kJ/ 108 kcal | 5% |
Tłuszcz | 100g | 12g | 17% |
W tym: | |||
Kwasy tłuszczowe nasycone | 8g | 1g | 5% |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 64g | 8g | - |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 28g | 3g | - |
Węglowodany | 0g | 0g | 0% |
W tym cukry | 0g | 0g | 0% |
Białko | 0g | 0g | 0% |
Sól | 0g | 0g | 0% |
Wysoka zawartość tłuszczów nienasyconych
kwas linolowy LA (omega-6) 27 g/100 g
kwas oleinowy(omega-9) 63 g/100 g
%RWS- Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej 8400 kJ/2000 kcal
Opakowanie 100 ml zawiera 8 sugerowanych porcji produktu,
Opakowanie 250 ml zawiera 19 sugerowanych porcji produktu.
Przechowywanie:
Ważne, aby olej przechowywany był w ciemnym, chłodnym miejscu, a po otwarciu w lodówce.
W niskich temperaturach olej może mętnieć. Jest to proces naturalny, w pełni odwracalny, niemający wpływu na jakość produktu.
Z uwagi na fakt, iż olej migdałowy jest produktem 100 % naturalnym intensywność smaku, koloru i zapachu oleju może mieć zmienne nasilenie w poszczególnych partiach produktu.
Kraj pochodzenia: Polska
Informacje o alergenach:
W firmie Ol’Vita przetwarzane są surowce spożywcze będące alergenami. Dlatego produkt może zawierać: gluten, sezam, soję, orzechy: arachidowe, laskowe, włoskie, makadamia.
- Producenci