• Olej migdałowy tłoczony na zimno nieoczyszczony 100ml

Symbol: AB60-48400

Skład Migdał zawiera : 65-70% kwasu oleinowego, 24-26% kwasu linolowego, 3-5 % kwasu palmitynowego, 20 % białka oraz potas, wapń, żelazo, fosfor, magnez oraz witaminy E,PP i z grupy B.

35.95
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2-3 dni
Dostępność Średnia dostępność

Skład Migdał zawiera : 65-70% kwasu oleinowego, 24-26% kwasu linolowego, 3-5 % kwasu palmitynowego, 20 % białka oraz potas, wapń, żelazo, fosfor, magnez oraz witaminy E,PP i z grupy B.

Wartość odżywcza

w 100g w porcji: 3 łyżeczki (12g)

% RWS* w porcji

 

Wartość energetyczna 3700 kJ/ 900 kcal 444 kJ/ 108 kcal 5%
Tłuszcz 100g 12g 17%
W tym:


Kwasy tłuszczowe nasycone 8g 1g 5%
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone 64g 8g -
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone 28g 3g -
Węglowodany 0g 0g 0%
W tym cukry 0g 0g 0%
Białko 0g 0g 0%
Sól 0g 0g 0%

Wysoka zawartość tłuszczów nienasyconych
kwas linolowy LA (omega-6) 27 g/100 g
kwas oleinowy(omega-9) 63 g/100 g
%RWS- Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej 8400 kJ/2000 kcal
Opakowanie 100 ml zawiera 8 sugerowanych porcji produktu,
Opakowanie 250 ml zawiera 19 sugerowanych porcji produktu.
Przechowywanie:
Ważne, aby olej przechowywany był w ciemnym, chłodnym miejscu, a po otwarciu w lodówce.
W niskich temperaturach olej może mętnieć. Jest to proces naturalny, w pełni odwracalny, niemający wpływu na jakość produktu.
Z uwagi na fakt, iż olej migdałowy jest produktem 100 % naturalnym intensywność smaku, koloru i zapachu oleju może mieć zmienne nasilenie w poszczególnych partiach produktu.

Kraj pochodzenia: Polska
Informacje o alergenach:
W firmie Ol’Vita przetwarzane są surowce spożywcze będące alergenami. Dlatego produkt może zawierać: gluten, sezam, soję, orzechy: arachidowe, laskowe, włoskie, makadamia.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci