• MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK CIEMNYCH BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA 400 g - PIĘĆ PRZEMIAN

Bezglutenowa mieszanka do wypieku bułek. Opakowanie wystarcza na około 9 bułek

14.75
szt. Do przechowalni
Dostępność Duża dostępność
SKŁADNIKI
mąka OWSIANA bezglutenowa, mąka ryżowa, mąka lniana, łuska babki jajowatej, inulina, maranta trzcinowa, tapioka, sól, drożdże.

OPIS
Bezglutenowa mieszanka do wypieku bułek. Opakowanie wystarcza na około 9 bułek

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zawartość torebki wsyp do miski
2. Dokładnie mieszając, dolej 550 ml przegotowanej, ciepłej wody (max. 40 stopni Celsjusza)
3. Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30 - 40 stopni Celsjusza) na około 50 min. do wyrośnięcia
4. Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciasto w dłoniach
5. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową
6. Wsadź do piekarnika
7. Nastaw na 210 stopni Celsjusza i piecz 45 minut
8. Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1543 kJ/368 kcal
Tłuszcz: 6,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 60 g
w tym cukry: 1,9 g
Błonnik: 9,9 g
Białko: 18 g
Sól: 2,3 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci