• Makaron niskobiałkowy bezglutenowy PKU - SPAGHETTI 250 g BEZGLUTEN

Specjalnie dla wygody gotowania, nasz makaron spaghetti PKU został zwinięty w gniazda, które po wrzuceniu do gotującej się wody, już po kilku minutach łatwo dają się rozwinąć, a po ugotowaniu pozwalją cieszyć się kształtem prawdziwego włoskiego spaghetti.

15.95
szt. Do przechowalni
Dostępność Średnia dostępność

Specjalnie dla wygody gotowania, nasz makaron spaghetti PKU został zwinięty w gniazda, które po wrzuceniu do gotującej się wody, już po kilku minutach łatwo dają się rozwinąć, a po ugotowaniu pozwalją cieszyć się kształtem prawdziwego włoskiego spaghetti. 

Składniki: skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, barwniki: karoteny.

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna: 1574 kJ / 371 kcal;

Tłuszcz: 0,4 g;

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g;

Węglowodany: 91 g;

w tym cukry: 0,3 g;

Błonnik: 0,7 g;

Białko: 0,4 g;

w tym fenyloalanina: 11 mg;

w tym tyrozyna: 8 mg;

w tym leucyna: 18 mg;

Sól: 0,03 g

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Sposób przygotowania: 

1.Zagotować zalecaną ilość wody. Można dodać łyżkę oleju.

2.Wsypać łyżeczkę soli  i makaron, następnie zmniejszyć moc palnika, gotować stale mieszając.

3.Po upływie wskazanego czasu gotowania, makaron odcedzić.

4.Kilkakrotnie przepłukać zimną wodą, przemieszać.

Należy zachować proporcje 1 l wody na 100 g makaronu

Czas gotowania: 13-14 minut.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci