• Ksylitol cukier brzozowy 1 kg

Składniki: Ksylitol 100% (substancja słodząca)

58.55
szt. Do przechowalni
Dostępność Duża dostępność

Składniki: Ksylitol 100% (substancja słodząca)

Kraj pochodzenia: Finlandia

Indeks glikemiczny ksylitolu jest równy 8, co oznacza że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny.

Wartość energetyczna to 240kcal na 100g czyli 12kcal na łyżeczkę (5g).

Proces produkcji ksylitolu odywa się w firmie Danisco Sweeteners w Finlandii. Technologia wykorzystywana do produkcji jest bardzo nowoczesna i przyjazna środowisku. Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży.

Ksylitol nie zawiera glutenu, jaj, soi, białka mleka i laktozy. 

Nie fermentuje i nie ulega karmelizacji

SKŁADNIKI
100% ksylitol

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1004,16 kJ / 240 kcal
Tłuszcz : 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 100 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.

Uwagi:

Spożycie w nadmiernych ilościach może wywoływać efekt przeczyszczający.

Nie podawać dzieciom do 3 roku życia.

Nie podawać zwierzętom.


Ksylitol został zatwierdzony jako dodatek do żywności oraz jako słodzik stołowy dyrektywą unijną nr 94/35/EC(94/35/WE)

W Polsce został dopuszczony do stosowania w żywności na podstawie Rozporządzenia Minista Zdrowia nr 805 (2003)

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci