• HERBATA ZIELONA KUKICHA JAPOŃSKA BIO 80 g - MATCHA MAGIC

Łodygi Bio herbaty Kukicha są uprawiane na bogatej w składniki odżywcze glebie wulkanicznej w południowej Japonii w prefekturze Kagoshima.

33.49
szt. Do przechowalni
Dostępność Duża dostępność

SKŁADNIKI
zielona herbata japońska* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
W Japonii herbata Kukicha jest zazwyczaj spożywana w popołudnie i wieczory ze względu na niską zawartość kofeiny. Łodygi Bio herbaty Kukicha są uprawiane na bogatej w składniki odżywcze glebie wulkanicznej w południowej Japonii w prefekturze Kagoshima. Świeża woda źródlana w ogrodach herbacianych na dużych wysokościach i staranna uprawa dają lekko aromatyczny smak Kukicha z unikalnym umami. Jasnozielone łodygi dają lekki i aromatyczny napar.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do dzbanka/imbryka wsypać 20 g herbaty i zalać 1 litrem wody o temperaturze ok. 90 °C. Czas parzenia ok. 1 - 1,5 minuty.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

PRODUCENT - NAZWA I ADRES: Zeekei GmbH, Schönauer Ring 6, D-82269 Geltendorf/Kaltenberg, Germany KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Japonia KRAJ PRODUCENTA: Niemcy

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci