• FASOLKA BIAŁA BIO 500 g BIO RAJ

Ekologiczna fasolka biała to znana i chętnie stosowana roślina strączkowa. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonała z warzywami), pasztetów i past.

11.65
szt. Do przechowalni
Dostępność Duża dostępność

SKŁADNIKI

fasolka biała* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

                                                                                                                                                               

OPIS

Ekologiczna fasolka biała to znana i chętnie stosowana roślina strączkowa. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonała z warzywami), pasztetów i past.

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1201 kJ / 284 kcal

Tłuszcz - 1,0 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g

Węglowodany - 36 g

 w tym cukry - 6,8 g

Błonnik - 32 g

Białko - 17 g

Sól - 0,7 g

 

 ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci