• Biszkopty bezglutenowe bez dodatku cukrów 85 g BEZGLUTEN

Tradycyjne biszkoptowe języczki uwielbiają zarówno dzieci, jak i dorośli.

15.65
szt. Do przechowalni
Dostępność Średnia dostępność

Składniki: Jaja, skrobia kukurydziana, substancja słodząca: maltitol; skrobia ziemniaczana, błonnik bambusowy, woda, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu; substancja zagęszczająca: guma guar.

 

Zawiera substancje słodzącą maltitol. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna: 1769 kJ/419 kcal 

Tłuszcz: 9,3 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,8 g

Węglowodany: 72 g  (WW=6)

tym cukry: 0,2 g

Błonnik: 1,7 g

Białko: 11 g

Sól:0,3 g

Biszkopty bez glutenu doskonale sprawdzą się na przyjęciach dla dzieci, szkolnych przyjęciach lub jako słodka przekąska dla gości. Biszkoptowe języczki dla dzieci bez cukru są bardzo lekkie i miękkie, tak że rozpływają się w ustach.Biszkopty kocie języczki, zwane też ladyfingers są często używane w deserach jako element dekoracyjny. Najpopularniejszym deserem z dodatkiem bezglutenowych biszkoptów jest tiramisu, które często gości na stołach podczas okolicznościowych przyjęć. Nasze biszkopty bezglutenowe bez cukrusą dosładzane maltitolem. Jest to naturalna substancja słodząca, która nie zmienia właściwości pod wpływem wysokiej temperatury, jak dzieje się to w przypadku aspartanu. Jest bezpiecznym słodzikiem, który pod względem smaku dorównuje zwykłemu cukrowi białemu.

Ze względu na brak cukru dodanego biszkopty bezglutenowe można jeść na diecie. Nawet osoby, które zdrowo się odżywiają, dopada czasem chęć na coś słodkiego, dlatego nasze biszkopty będą stanowiły świetną przekąskę, ze względu na ograniczoną ilość cukrów prostych. Co ważne, biszkopty bez mleka nie zawierają także skrobi pszennej, lecz skrobię kukurydzianą i ziemniaczaną.

 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci