• SER FETA THARROS (48% TŁUSZCZU W SUCHEJ MASIE) BIO 150 g OMA

SER feta z pasteryzowanego MLEKA owczego i koziego dojrzewający w solance. SER feta to tradycyjny grecki produkt, a przy tym najpopularniejszy SER pochodzący z tego słonecznego kraju. Połączenie pasteryzowanego MLEKA koziego i owczego tworzy niepowtarzalny smak. To nieodłączny składnik diety śródziemnomorskiej, znany i lubiany na całym świecie

17.70
szt. Do przechowalni
Dostępność Duża dostępność

SKŁADNIKI
pasteryzowane MLEKO owcze* (min. 70 %), pasteryzowane MLEKO kozie* (max. 30 %), sól morska, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
SER feta z pasteryzowanego MLEKA owczego i koziego dojrzewający w solance.
SER feta to tradycyjny grecki produkt, a przy tym najpopularniejszy SER pochodzący z tego słonecznego kraju. Połączenie pasteryzowanego MLEKA koziego i owczego tworzy niepowtarzalny smak. To nieodłączny składnik diety śródziemnomorskiej, znany i lubiany na całym świecie. Ten tradycyjny SER znajdzie w kuchni wielość zastosowań. Wyśmienicie sprawdzi się po prostu na kanapkach bądź w tostach, w których smakowicie się topi. Świetnie komponuje się ze smakiem pomidorów, ogórków, papryki, szpinaku i oczywiście oliwy z oliwek. Feta urozmaici też smak pizzy, pierogów, naleśników czy wszelkich zapiekanek. Polecany także jako przekąska czy element deski serów.
Wysoka zawartość białka.
Zawartość laktozy <0,1 g/100 g produktu.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1129 kJ/270 kcal
Tłuszcz: 23 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13 g
Węglowodany: 0,4 g
w tym cukry: 0,4 g
Białko: 16 g
Sól: 3,0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze do +8 stopni Celsjusza.

PRODUCENT - NAZWA I ADRES: OMA BEER GMBH, AM MUEHLBACH 2, 88161 LINDENBERG / ALLGAEU KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Grecja KRAJ PRODUCENTA: Niemcy

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci