• PEKTYNA JABŁKOWA DO DŻEMÓW 30 g BATOM

SKŁADNIKI pektyna amidowana 100%

11.55
szt. Do przechowalni
Dostępność Mało

SKŁADNIKI
pektyna amidowana 100%

OPIS
pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad i galaretek, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów mlecznych, napojów owocowych oraz ketchupów.


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do owoców gotowanych z dodatkiem pektyny  dodajemy cukier gdy owoce są całkowicie miękkie. 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru.

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzechy, soję, seler i sezam.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłoodnym miejscu.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci