Olej z czarnuszki tłoczony na zimno 250ml

Udostępnij:
Producent: OLVITA
Symbol:6D6E-51266
Cena: 48.95
Ilość (szt.):
Dostępność: 6 szt.
Maksymalna ilość dla możliwych parametrów produktu została osiągnięta.
Wysyłka w ciągu:3 dni

Opis

Olej otrzymywany jest z tłoczenia wyselekcjonowanych nasion czarnuszki siewnej.Smak lekko gorzki, intensywny korzenny zapach. Barwa przechodząca od miodowej do ciemnobrązowej.

Zawiera około 16% nasyconych kwasów tłuszczowych, około 58% kwasu linolowego, 25% kwasu oleinowego, poniżej 1% kwasu alfa-linolenowego, zawiera tez kwas ikozenowy i kwas ikozadienowy, witaminę E (tokoferole), witaminę A(karotenoidy), sterole, biotynę oraz mikroelementy.

Olej z czarnuszki - właściwości i zastosowanie

Pomaga w leczeniu schorzeń układu krążenia, zwłaszcza miażdżycy, cukrzycy i otyłości. Leczy choroby o podłożu zapalnym i alergicznym. Obniża poziom cholesterolu we krwi i zmniejszenia wchłaniania złego cholesterolu przez dobroczynne działanie fitosteroli. W terapiach aromatycznych wycisza i pomaga znosić stresy, likwiduje zaburzenia snu.

Stosując zewnętrznie na skórę chroni przed poparzeniem słonecznym i zapewnia piękny koloryt skóry, przyspiesza gojenie się ran i wygładza skórę, łagodzi wszelkiego rodzaju alergie. Olej z czarnuszki jeststosowany w kuchni do dań na zimno. Nadaje korzenny smak.

Jak stosować?

Do wewnątrz zaleca się spożywanie oleju z czarnuszki 1-2 łyżeczki dziennie. Bezpośrednio do ust lub jako dodatek do sałatek,zup, sosów, twarogów, kasz itp. Olej z czarnuszki można stosować w połączeniu z innym olejem w celu złagodzenia intensywnego korzennego zapachu.

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze 5-10 st. C, w szczelnie zamkniętej butelce. Chronić przed źródłem światła.

OLEJ Z CZARNUSZKI SIEWNEJ 250ml
tłoczony na zimno


Olej otrzymywany jest z tłoczenia wyselekcjonowanych nasion czarnuszki siewnej.Smak lekko gorzki, intensywny korzenny zapach. Barwa przechodząca od miodowej do ciemnobrązowej.

Zawiera około 16% nasyconych kwasów tłuszczowych, około 58% kwasu linolowego, 25% kwasu oleinowego, poniżej 1% kwasu alfa-linolenowego, zawiera tez kwas ikozenowy i kwas ikozadienowy, witaminę E (tokoferole), witaminę A(karotenoidy), sterole, biotynę oraz mikroelementy.

Olej z czarnuszki - właściwości i zastosowanie

Pomaga w leczeniu schorzeń układu krążenia, zwłaszcza miażdżycy, cukrzycy i otyłości. Leczy choroby o podłożu zapalnym i alergicznym. Obniża poziom cholesterolu we krwi i zmniejszenia wchłaniania złego cholesterolu przez dobroczynne działanie fitosteroli. W terapiach aromatycznych wycisza i pomaga znosić stresy, likwiduje zaburzenia snu.

Stosując zewnętrznie na skórę chroni przed poparzeniem słonecznym i zapewnia piękny koloryt skóry, przyspiesza gojenie się ran i wygładza skórę, łagodzi wszelkiego rodzaju alergie. Olej z czarnuszki jeststosowany w kuchni do dań na zimno. Nadaje korzenny smak.

Jak stosować?

Do wewnątrz zaleca się spożywanie oleju z czarnuszki 1-2 łyżeczki dziennie. Bezpośrednio do ust lub jako dodatek do sałatek,zup, sosów, twarogów, kasz itp. Olej z czarnuszki można stosować w połączeniu z innym olejem w celu złagodzenia intensywnego korzennego zapachu.

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze 5-10 st. C, w szczelnie zamkniętej butelce. Chronić przed źródłem światła.


 


 



 


 

 

 

Opinie i oceny (0)

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.

Komentarze i opinie mogą dodawać tylko zalogowani Klienci.

Inni Klienci kupili również:

Copyright

Copyright © 2015

Proszę czekać ...

Informacja

Zalogowano poprawnie

Produkt został dodany do koszyka

Do Twojego koszyka została dodana wybrana ilość sztuk produktu. Podczas realizacji zamówienia będzie można ją zmienić.

Szczegółowa zawartość koszyka znajduje się u góry strony pod ikoną koszyka.

Informacja

Produkt został dodany do przechowalni