Makaron ryżowy muszlelka bezglutenowy BIO 225g

Udostępnij:
Producent: Fabijańscy
Cena: 12.99
Ilość (szt.):
Dostępność: 5 szt.
Maksymalna ilość dla możliwych parametrów produktu została osiągnięta.
Wysyłka w ciągu:3 dni
Waga:0.15 kg

Opis

Bezglutenowy makaron ekologiczny ryżowy na wodzie źródlanej. 100% mąki ryżowej.
Skład: ekologiczna mąka ryżowa, bezglutenowa z certyfikowanych upraw ekologicznych oraz naturalna woda źródlana, krystalicznie czysta, ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach, naturalnie filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 mln lat.
Różnice kolorystyczne i smakowe:
Rośliny, z których wytwarzamy makarony pochodzą z małych, ekologicznych upraw. Dzięki temu możemy cieszyć się subtelnymi różnicami smakowymi każdej partii makaronu, a także podziwiać różnorodność kolorystyczną.

Termin spożycia: dwa lata od daty produkcji
Wzór: Muszelka mała

Certyfikat: PL-EKO-01 rolnictwo UE
Sposób gotowania: zagotować dużą ilość wody, by makaron pływał w niej swobodnie. Posolić wodę wedle uznania, dodać odrobinę oleju roślinnego. Do gotującej się wody dodać makaron, zamieszać i gotować do miękkości – 11-20 min., al. dente – 7-9 min. W trakcie gotowania nie mieszać makaronu. Odcedzić i przelać zimną wodą.
Smacznego!
Mąka ryżowa IT* Zawartość w g
kJ/kcal 1485/350
Tłuszcz 1,3
    w tym kwasy nasycone 0,5
Węglowodany 77
    w tym cukry 0,3
Błonnik 1,7
Białko 6
Sól <0,01


Produkt zawiera < 20 mg/kg glutenu.

Opinie i oceny (0)

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.

Komentarze i opinie mogą dodawać tylko zalogowani Klienci.

Copyright

Copyright © 2015

Proszę czekać ...

Informacja

Zalogowano poprawnie

Produkt został dodany do koszyka

Do Twojego koszyka została dodana wybrana ilość sztuk produktu. Podczas realizacji zamówienia będzie można ją zmienić.

Szczegółowa zawartość koszyka znajduje się u góry strony pod ikoną koszyka.

Informacja

Produkt został dodany do przechowalni